Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bälinge IF INAKTIV F-01 fotboll

22 mars 2016
19:15

Bälinge IF F01

Referat: Knivsta IK F01 - Bälinge IF F01

En viktig seger för självförtroendet där laget kämpar sig till avancemang. Knivsta som har ett lovande utvecklingslag ägde det mesta av första halvlek och alla spelare i Bälinge fick mest jaga men gav aldrig upp. De Bälingechanser som skapades i första halvlek uppkom efter hög press på motståndarlaget men egentligen skapades inga farliga målchanser. Strax innan halvtidsvilan så lyckas Bälinge kvittera genom Vendela efter en inövad hörnvariant och detta gav tjejerna råg i ryggen och blodad tand inför andra.

Kvitteringsmålet kom mycket psykologiskt och i andra halvlek kliver ett nytt Bälinge in på planen där alla spelare jobbar för varandra och vi törs spela oss ur Knivstas press.
Det så viktiga ledningsmålet kommer åter på hörna där Emilie kommer helt rätt på bortre stolpen och på halvvolley sätter en riktig stänkare. Knivsta försöker och försöker men alla deras genomskärare fångas upp av det duktiga försvaret eller Frida i målet som i princip ägde allt i straffområdet samt de 10 närmaste meterna utanför. Med cirka 19 minuter kvar av matchen kommer 3-1 efter en fin kombination på vänsterkanten och Joanna levererar en smörpassning till en fristående Emma J som säkert trycker in 3-1 som senare också blir vinstmålet.

Sett över två halvlekar så är Knivsta det lag som försöker spela fin fotboll men med ett perfekt presspel i andra så vinner Bälinge matchen med hjälp av rätt inställning och aggressivitet ute på planen.

Alla spelare skall ha beröm och lyftas fram men det behövdes två F02 tjejer (Emma M och Miranda) med rätt inställning i närkamperna som guidade övriga att jobba för varandra. Matchens två huvudfigurer blir Miranda i mittförsvaret och Frida i målet. Båda i princip helt prickfria under hela matchen.

Nu ser vi fram emot stundande Påsklov och vi återkommer med ev. träningstider för helgen.